TUOTTAVAA PUUKAUPPAA

Metsätalouden tärkeimpiä toimenpiteitä ovat metsänhoito ja puukauppa.

Koskitukki > Puukaupan ABC

PUUKAUPAN ABC
Näin teet onnistuneen puukaupan 


Lähtökohta puukaupalle

Puukauppa on omaisuuden hoitoa. Idea puukaupasta voi syntyä metsähoidollisesta tarpeesta, mutta puukaupalla saadaan myös saada tuottoa tarpeellisia investointeja

Puukauppa on omaisuuden hoitoa. Idea puukaupasta voi syntyä metsähoidollisesta tarpeesta, mutta puukaupalla saadaan myös saada tuottoa tarpeellisia investointeja, lomamatkaa tai uutta kesämökkiä varten.

Puukauppa voi koostua harvennus- tai uudistushakkuista. Harvennushakkuussa poistetaan ylimääräisiä puita, jotta parhaille yksilöille jää riittävästi valoa, ravinteita ja kasvutilaa. Uudistushakkuu taas kannattaa tehdä, kun metsän uudistaminen on kannattavampaa kuin sen edelleen kasvattaminen. Uudistuksen syynä voi olla metsän korkea ikä, hidastunut kasvu tai alue, jossa kirjanpainaja, kuusen juurikääpä tai männyn tyvitervastauti vaivaavat.

 

Suunnitellaan puukauppa ja korjuu

Puukaupan suunnittelun voi tehdä metsäsuunnitelman pohjalta tai aloittaa puhtaalta pöydältä Koskitukin hankintaesimiehen kanssa.

Puukaupan suunnittelun voi tehdä metsäsuunnitelman pohjalta tai aloittaa puhtaalta pöydältä Koskitukin hankintaesimiehen kanssa. Hankintaesimiehemme tulee mielellään maksuttomalle metsäkäynnille ja tekee sinun, metsäsi ja ympäristön tarpeiden mukaisen suunnitelman tarvittavista toimenpiteistä. Halutessasi saat suunnitelman myös muista metsänhoitotoimenpiteistä.

Asiointi Koskitukin kanssa on kuin käynti lähikaupassa; voit sopia kaikista puukauppaan, korjuuseen ja metsänhoitoon liittyvistä asioista yhden henkilön kanssa. Puukauppaa tekevä hankintahenkilömme työskentelee tiiviissä yhteistyössä korjuu- ja kuljetusprosessin kanssa. Korjuutavassa ja ajankohdassa kuuntelemme tarkalla korvalla sinun toiveitasi.

 

Tehdään puukauppa

. Puukaupan allekirjoituksen yhteydessä on kätevää hoitaa myös muut lakisääteiset asiakirjat kuten metsänkäyttöilmoitukset, maisematyölupa, tukihakemukset tai puukauppaan liittyvät metsänhoitotyöt.

Teemme kaikki tarpeelliset puukauppa-asiakirjat kanssasi. Puukaupan allekirjoituksen yhteydessä on kätevää hoitaa myös muut lakisääteiset asiakirjat kuten metsänkäyttöilmoitukset, maisematyölupa, tukihakemukset tai puukauppaan liittyvät metsänhoitotyöt. Puukaupan yhteydessä saat tulo- ja menoarvion kaikista metsään liittyvistä töistä.

 

Tehdään korjuu

Tyypillisesti puukauppa tehdään kahden vuoden korjuuajalle.

Ennen korjuun aloitusta otamme yhteyttä metsänomistajaan. Tyypillisesti puukauppa tehdään kahden vuoden korjuuajalle. Yleensä korjuu tehdään joitakin kuukausia puukaupan jälkeen. Kanssamme on helppo sopia joustavasti korjuun ajankohta, sillä kaikki metsääsi liittyvät asiat voit hoitaa yhden ihmisen kanssa.

 

Tilitykset, todistukset ja mahdolliset metsänhoitotyöt

Mikäli puukaupan yhteydessä on sovittu istutuksista tai muokkauksesta, teemme ne sovitusti hakkuiden jälkeen.

Hakkuiden jälkeen puumäärät todetaan hakkuukoneen tekemillä mittauksilla ja mittaustodistuksella. Puukaupasta saadut tulot maksetaan tilillesi sopimuksen mukaisesti ja sinä pääset nauttimaan tuotoista ja uudistetusta metsästäsi. Mikäli puukaupan yhteydessä on sovittu istutuksista tai muokkauksesta tai muusta metsänhoidosta, teemme ne sovitusti hakkuiden jälkeen.

LÖYDÄ LÄHIN PUUNOSTAJASI

Suomalaisena perheyrityksenä tarjoamme sinulle henkilökohtaista opastusta kaikissa metsänhoidon vaiheissa. Meidän kanssamme metsäasiasi hoituvat yhden henkilön kanssa sujuvasti ja vaivattomasti. Ota meihin rohkeasti yhteyttä missä tahansa metsääsi liittyvässä asiassa. Autamme mielellämme!

Hankimme suurimman osan puusta suoraan yksityisiltä metsänomistajilta. Voit myydä meille puuta pystykaupalla, hankintakaupalla tai tehdä kanssamme kattavamman sopimuksen metsien hoitamisesta.

Valitse metsääsi lähinnä oleva paikkakunta kartasta tai käytä hakua löytääkseni alueesi puunostajamme yhteystiedot.

Katso hankinta-aluekartta

HETKI, KARTTA LATAUTUU...

Koskisen - web decoration
Page.php

YLÖS