Syksyiset terveiset kannon nokasta!

Koskitukin tuoreimpiin kasvoihin kuuluvana minua pyydettiin kirjoittelemaan kuulumisia ja näkymiä uuden työnantajan palveluksessa. Näin kolmenkympin korvilla vaihdoin työpaikkaa Koskisen konserniin ja Koskitukin palvelukseen. Tätä valintaa en ole päivääkään katunut.

Kulunut syksy on pitänyt puunhankkijan kiireisenä. Jo pidempään jatkunut puun hintataso on tuonut paljon leimikoita tarjolle, ja tätä myötä tarjouksia ja puukauppaa on tehty vauhdikkaasti. Uuden työnantajan palveluksessa sopeutuminen on kuitenkin ollut vaivatonta. Aiempi kokemus puunhankinnasta samalla maantieteellisellä alueella on mahdollistanut sujuvan ja ripeän alun. Tässä kohtaa ei myöskään voi väheksyä työpaikan hyvää ilmapiiriä ja perehdytyksen muodossa tarjottua tukea. Vaikka työ on hyvin itsenäistä, lähes päivittäiset yhteydet työkavereihin osaltaan luovat viihtyvyyttä harmaiden ja sumuistenkin päivien keskelle.

Puukauppa käy vilkkaana

Vilkas tarjonta ja puukauppa pitävät puunhankkijan kiireisenä ja mielen virkeänä, haasteena on lähinnä ollut aika, tai sen rajallisuus. Silloin tällöin työpäivälle tulee runsaastikin pituutta, mutta näen asian niin että palveluammatissa on oltava valmis joustamaan.

Menekki kaikille puutavaralajeille on hyvä niin kesä- ja kelirikkokohteilla kuin talvikohteillakin. Vahvuutenamme on tukin katkonta ja omistautuminen puulle.

Syksyn edetessä valoisa aika lyhenee ja sitä kautta työpäivää täytyy suunnitella sen mukaan, että valoisan aikana ehtii tarvittavat maastotyöt tekemään. Toinen näihin liittyvä haaste on puunhankinta-alueen suuri koko. Ostoalueeni ulottuu Rantasalmelta ja Puumalasta aina Parikkalaan ja Imatralle asti. Tämä asettaa haasteensa oman työn suunnitteluun aikataulujen hallintaan. Vesistöjen halkomalla isolla alueella väistämättä merkittävä osa ajasta kuluu liikenteessä.

Metsästä halutaan saada mahdollisimman suuri määrä tukkeja

Näkymät tulevaisuudelle ovat syksyn hämärimmistä päivistä huolimatta valoisat. Puunhankinnan nousevat määrät pitävät tämänkin puunostajan vauhdissa, ja puuta tullaan ostamaan läpi vuoden. Alueellani suurin kiinnostus on ollut ja tulee olemaan koivuvaneritukeissa, koivun erikoistyvissä ja havupuiden parruissa, mutta myöskin muut leimikot kiinnostavat. Menekki kaikille puutavaralajeille on hyvä niin kesä- ja kelirikkokohteilla kuin talvikohteillakin. Vahvuutenamme on tukin katkonta ja omistautuminen puulle.

Saha- ja vaneripuun käyttäjänä yhtiömme päämäärä on yhtenevä maanomistajan tavoitteiden kanssa, eli metsästä on tavoitteena saada aikaan mahdollisimman paljon tukkia. Tämä takaa hyvän lähtökohdan onnistuneelle puukaupalle. Vahvuutena on myös se, että alueellani yksi henkilö hoitaa niin puukaupan, korjuun kuin kuljetuksenkin, jolloin tarvittava tieto välittyy koko ketjun läpi. Tällöin maanomistajan toiveet ja näkemykset saadaan otettua parhaiten huomioon.

Jarkko Loponen
Kirjoittaja on Savonlinnan alueella elokuussa aloittanut 30-vuotias hankintaesimies Jarkko Loponen. Jarkon hankinta-alueeseen kuuluvat Rantasalmi, Sulkava, Puumala, Savonlinna, Enonkoski, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Imatra. Jarkon tavoittaa sähköpostilla jarkko.loponen@koskitukki.fi ja puhelimitse 040 182 2301.


Jaa artikkeli:


Muuta tästä aiheesta:

JÄRVELÄN TUKKIVARASTOT INVENTOIDAAN DRONEN AVULLA

Risunajo

Hakkuunäytös Parikkalassa 3.5.

Insinööri ja virkamies polttopuutalkoissa

Parrut tuovat metsänomistajalle kuitupuuta paremman tuoton

Puuhuolto kelirikkoaikana

Miten tehdä ensimmäinen puukauppa?

Vinkkejä metsäveroilmoituksen täyttöön

Talvikorjuille poikkeuksellisesti jo joulukuun alussa

Puunhankinnan digitalisaatio turvaa Koskitukin mutkattomat palvelut


Muuta tältä kirjoittajalta:

Koskitukin korjuunäytös Janakkalassa 27.10.2020

Korvasieni, keväisen metsän herkku

Metsätilan sukupolvenvaihdos on aina ajankohtainen

Kesäharjoittelijan työviikko Koskitukin puunhankinnassa

Metsäalan opiskelijan mietteitä harjoittelusta Koskitukilla


Muut linkit:

Puukaupan ABC Puukauppa Yhteystiedot