Sienimetsällä – metsä tarjoaa syksyisin parastaan

Syksyllä metsässä liikkuessa minulla on takin taskussa usein pussi mukanani. Ihan varmuuden vuoksi, jos vaikka sattuisi sieniä löytymään. Ja harvoin olen sieniä metsään jättänyt, vaikka pussia ei mukana olisi ollutkaan. Olen kuljettanut sieniä lippalakissa, takin hupussa ja joskus tehnyt takista tai paidasta nyytin sienille. Suosikkejani ovat kantarellit, suppilovahverot sekä herkkutatit.
Tykkään kerätä sieniä sen verran kuin niitä tulee kerralla syötyä tai sitten lahjoitan niitä eteenpäin. Olen joskus pakastanutkin, mutta mielestäni ne ovat parhaita tuoreina. Aina sieniä ei tarvitse löytää litratolkulla. Otan yleensä pienetkin sienimäärät mukaan, sillä jo kourallisella sieniä saa kivaa vaihtelua vaikkapa jauhelihakastikkeeseen. Jos onnistun löytämään riittävästi sieniä, teen mielelläni sienipiirasta tai sienikastiketta vaikkapa kalan kaveriksi.
Sienikastike
1 l sieniä
1 sipuli
25g voita
2rkl vehnäjauhoja
3 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Puhdista sienet ja hienonna ne haluamasi kokoiseksi silpuksi. Hienonna sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia rasvassa paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut ja sipuli pehmennyt.
Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseoksen päälle ja sekoita. Lisää kerma ja anna hautua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Makoisia sienihetkiä!