Puunostajan My Day Pohjos-Savon maisemissa

Aamupäivä

Työpäiväni alkaa aina sähköpostien lukemisella puhelimesta. Talviaikana autoon pakataan monenlaista tavaraa. On mittasakset, tietokone, mittakeppi ja tietysti kultainennoutaja Kerttu, joka hyvin usein on matkassa. Tänä maaliskuisena aamuna oli kaiken lisäksi satanut lunta, joten pikaisesti oli kolattava väylä autolle.

Puunostajan päivä alkoi lumitöillä, jotta pääsee tekemään puukauppaa asiakkaiden luo.

Ensimmäisenä työtehtävänä oli käydä tarkistamassa tilanne metsurityömaalla Leppävirralla. Metsuri oli lopettelemassa kohdetta, ja kävimmekin seuraavan työmaan ohjeita läpi. Hommat läpi käytyämme oli aika istahtaa auton rattiin ja suunnata nenä kohti Pieksämäkeä.

Metsänomistajan kanssa olimme sopineet hankintapuiden teosta, jotka tällä kertaa oli tehty motolla. Muuta tehtävää laanipaikalla ei ollut kuin merkata pinot Koskitukin pinolapuilla. Nykyisin on hyvin yleistä, että puukauppoja tehdään puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Myyjä ja ostaja eivät välttämättä näe kasvotusten ollenkaan puukauppaa tehdessä.

Iltapäivä

Kun päivä menee auton ratissa, hoidan päivän lounashetken niin sanotusti juoksussa. Tänä päivänä mukanani oli edellisiltana tehty proteiinismoothie, joka pitää nälkää hyvin pitkälle iltapäivään. Jos päivän aikana tulisi syötyä oikein tuhdisti, rupeaisivat silmäni luppasemaan varsin nopeasti, ja tehokkuus laskisi minimaaliselle tasolle.

Seuraavana hommana edessä siinsi kaupanteko tutun asiakkaan luona, joten nokka kohti Varkautta. Autolla ajaessa tulee hoidettua puhelinsoittoja, jotka ovat tulleet sinä aikana, kun olen ollut varattuna. Minusta asiakastapaamisessa on tärkeää, että puunmyyjä saa täyden huomion tapaamisessa, eikä puhelin ole kilkattamassa puunostajan taskussa. Kun kahvit oli hörpätty asiakkaan kanssa, oli aika ajella takaisin Leppävirralle toimistolle, jossa lopputyöpäivä menisi paperihommia tehdessä. Oli tulostettava mittaustodistuksia, hakattava tarjouksia ja vastailtava päivän aikana tulleisiin sähköposteihin. Myöskin motoilta tulleet mittalistat oli näpyteltävä järjestelmään, että kuljetuspuoli saa rekoille tiedon, missä vastaanotettuja puita on.

Puunostajan päivään kuuluu myös toimistohommia kuten tarjousten tekoa ja mittaustodistusten tulostamista.

Työpäivän aikana tuli 35 puhelua asiakkailta, yhteistyökumppaneilta ja taisipa yksi puhelu tulla myös omalta isältä, joka kyseli missä päin tällä kertaa olin liikenteessä. Kilometrejä autolla päivän aikana tuli melkein 200, joka on aika peruskilometrimäärä työntäytteiselle päivälle. Puunostaja rentoutui työpäivän jälkeen kuuden kilometrin hiihtolenkillä jäällä, kun taas maskottikoira otti päivänokoset lelupanda kainalossa.

Työpäivän päätteeksi puunostaja pääsi nauttimaan kevättalven auringosta järven jäälle.

 


Jaa artikkeli:


Muuta tästä aiheesta:

Risunajo

Hakkuunäytös Parikkalassa 3.5.

Insinööri ja virkamies polttopuutalkoissa

Parrut tuovat metsänomistajalle kuitupuuta paremman tuoton

Puuhuolto kelirikkoaikana

Miten tehdä ensimmäinen puukauppa?

Vinkkejä metsäveroilmoituksen täyttöön

Talvikorjuille poikkeuksellisesti jo joulukuun alussa

Puunhankinnan digitalisaatio turvaa Koskitukin mutkattomat palvelut

Syksyiset terveiset kannon nokasta!


Muuta tältä kirjoittajalta:

Metsänhoitoyhdistyksen toimihenkilöiden koivutukin katkontakoulutuspäivä Savossa

Tyvikoivupäivä Vehmersalmella tarjosi tietoa koivun katkonnasta

Tyvikoivun hankkiminen Koskisen ohutvaneritehtaalle

Katsaus alkukesän puukauppatilanteeseen Savossa

Puunostajan My Day Pohjos-Savon maisemissa


Muut linkit:

Puukaupan ABC Laske puukaupan arvo Puukauppapalvelut